Kinderkunstlijn 2022/2023

In samenwerking met een aantal bewoners van Nieuw Unicum, die graag werken in de werkplaats, starten we met het Kinderkunstlijn project.

Ondanks Corona kan het team Kunst op school aan de slag met de kinderkunstenaars en de docenten van alle basisscholen van Zandvoort.

Belangrijk om te weten dat alle basisschoolkinderen (groep 8) meedoen. Zij maken een wegwijzerplankje met hun kijk op Zandvoort.

Deze 200 plankjes worden met liefde en zorg gezaagd en geschuurd in de werkplaats. Als ze klaar zijn worden ze gelakt. Allemaal met gebruikt hout en milieuvriendelijk materiaal zodat we ook bezig zijn met een circulaire aanpak.

De kinderen krijgen een kunst theorieles en daarna komen ze naar het Coronaproof ingedeeld Zandvoorts Museum om te schilderen.

De wegwijzerbordjes die klaar zijn worden direct gemonteerd op de houten totempalen in het entreegebied tussen het NS gebied en de Boulevard. Op deze manier kunnen niet alleen alle bewoners maar ook de bezoekers de vrolijke resultaten zien. Deze blijven een paar maanden hangen. Daarna krijgen de kinderen het kunstwerkje weer terug.

De Kinderkunstlijn Zandvoort wordt financieel ondersteund door de Gemeente Zandvoort.

Ook dit jaar staat het team Kunst op School klaar om te helpen; Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Hilly Jansen, Trees Huisman en Rob Bossink.

Voor meer info:

Marianne Rebel en Hilly Jansen
Tel. 06 13427671

www.kinderkunstlijnzandvoort.nl

info over de Privacyverklaring:

Wij respecteren de privacy van de personen op de foto's en hebben collectief toestemming van de scholen gekregen tot publicatie. Personen die niet gefotografeerd willen worden staan niet op de foto's. Mocht iemand toch een afbeelding verwijderd willen hebben, meld dit dan aan de betreffende school, zodat wij deze afbeelding kunnen verwijderen !

naar boven